Safranikarri keegelkõrvitsaga

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 3h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Šalottsibul
     2
  • Tomat
     1
  • Kõrvits
     400 g
  • Naturaalne õli
     3 spl
  • Riivitud värske ingver
     2 spl
  • Hakitud petersell
     1 dl
  • Hakitud koriander
     1 dl
  • Vürtsköömned
     0.5 tls
  • Safran
     0.5 g
  • Kookospiim
     2.5 dl
  • Vett
     1.5 dl
  • Kookossuhkur
     1 spl
  • Sool
     1.5 tls
  • Mustad oad
     380 g
  • Laimimahl
     0.5 tls
  • Granaatõunaseemneid
     0.5 dl
  • Röstitud kõrvitsaseemned
     0.5 dl

Serveerimiseks

  • Riis
     
  • Laimilõigud
     
  • Koriander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Safranit seostatakse sageli pidupäevadega, kuid tegemist on suurepärase maitseainega, mis sobib ka igapäevatoitudele kuldse värvivarjundi ja maitse andmiseks. Siin annab safran maitse ja värvi oivalisele taimsele kõrvitsa, kookospiima ja mustade ubadega karritoidule.

Koori ja haki šalottsibulad peeneks. Haki tomat. Lõika kõrvits sentimeetristeks kuubikuteks. Kuumuta õli pannil ning prae šalottsibulaid, ingverit, tomatit, peterselli, koriandrit, vürtsköömneid ja safranit ca 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.

Lisa kõrvits, kookospiim, vesi, kookossuhkur ja sool. Lase ca 20 minutit kaane all madalal kuumusel keeda, kuni kõrvits on pehme. Sega aeg-ajalt. 

Vala mustad oad välja, loputa need ja lase kuivaks nõrguda. Lisa oad ja laimimahl.  Lisa vajadusel rohkem vett. Maitsesta soolaga.

Pane katteks granaatõunaseemneid ja röstitud kõrvitsaseemneid.

Serveerimiseks: serveeri hautist riisi, laimilõikude ja koriandriga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!