Röstitud tomati ja paprika supp kitsejuustuga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Röstitud tomati ja paprika supp

  • Suurt küpset tomatit
     3 tk
  • Punast paprikat
     2 tk
  • Küüslauguküünt
     2 tk
  • Sibulat
     1 tk
  • Köögiviljapuljongit
     4 dl
  • Paar tüümianioksa
     
  • Oliivõli
     
  • Soola
     
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
     
  • Vedi suhkurt või mett
     

Serveerimiseks

  • Pehmet kitsejuustu
     100 g
  • Värsket basiilikut
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kitsejuust muudab tomati ja paprika supi eriti maitsvaks! Kui soovid hästi kreemist suppi, siis võid supi ajada läbi sõela.

Tükelda paprikad ja eemalda seemnesisu.

Tõsta ahjuplaadile, piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga.

Säti juurde kooritud küüslauguküüned, mõni tüümianioks ning rösti 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

Lisa sektoriteks lõigatud tomatid ja rösti veel 20 minutit.

Röstimise ajal võid plaaditäie mõne korra läbi segada.

Tõsta ahjust välja, jahuta veidi, kalla tomatid-paprikad kaussi ja kata kauss toidukilega.

Jäta mõneks ajaks seisma.

Eemalda nii tomatitelt kui ka paprikatelt koor.

Jäta kogu eralduv mahl alles, see kulub ära supi maitsestamisel.

Kuumuta potis veidi oliiviõli ja hauta sibulat mõni minut, kuni see on klaasjas.

Lisa puljong, kooritud paprikad ja tomatid ning lase keema tõusta.

Alanda kuumust ja keeda mõni minut.

Püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks.

Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkru või meega.

Jaota kaussidesse või taldrikutesse, puista peale pehmet kitsejuustu ja rebi veidi basiilikulehti.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.