Röstitud kõrvits mandli, fetajuustu ja punega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kõrvits (muskaat)
     1 kg
  • Kartul
     600 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Tšillipulber
     2 ml
  • Punane sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     2
  • Pune
     0.5 tk
  • Kooritud mandlid
     50 g
  • Paprika
     150 g
  • Feta juust
     150 g

Jogurt

  • Pune
     0.5 tk
  • Maitsestamata jogurt
     2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõrvits valmistatakse ahjus koos kartuli ja vürtsidega. Viimasel kümnel minutil puista peale fetajuust, punane sibul, mandel ja paprika. Serveeri röstitud köögivilju kreemja jogurti ja beebispinatiga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.

Kõrvits: poolita kõrvits ja kraabi südamik välja. Lõika kõrvits ja kartul tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta soola, pipra ja tšillipulbriga. Vala köögiviljad eelnevalt soojendatud ahjuplaadile ja rösti ahjus keskmisel siinil esmalt 15 minutit.

Jogurt: rebi varrelt punelehti ja haki pune. Sega pune jogurtiga ning maitsesta soola ja pipraga.

Koori ja viiluta sibul ja küüslauk. Rebi varrelt punelehti ja haki pune. Sega sibul, küüslauk ja pune soola ja pipraga ning vala ahjuplaadile koos mandli ja paprikaga. Murenda peale fetajuustu ja rösti veel ca 10 minutit.

Sega röstitud köögiviljad spinatiga ja serveeri jogurtiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.