Riisi-kodujuustukook õunamoosiga

  • Ettevalmistusaeg: 3h ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Digestiivküpsiseid
     120 g
  • Võid
     60 g

Täidis

  • Keedetud Riisi
     375 g
  • Kodujuustu
     175 g
  • Vahukoort
     200 ml
  • Suhkurt
     50 g
  • Vanillisuhkurt
     2 tls
  • Želatiini
     2 tls

Õunakaste

  • Õuna
     3 tk
  • Suhkurt
     50 g
  • Sidrunimahla
     2 spl
  • Kaneeli
     1 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ning aseta vorm külma.

Sega omavahel keedetud ja jahutatud riis ning kodujuust. Lisa vahukoor, suhkur ja vanillsuhkur.

Vahusta kergelt läbi.

Lase želatiinil paar minutit 3 sl külmas vees paisuda ja sulata siis nõrgal kuumusel.

Vala želatiinisegu peene nirena teiste ainete hulka, samal ajal aeglaselt vahustades.

Sega kõik läbi ja vala täidis küpsisepõhjale.

Aseta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarduma.

Samal ajal valmista õunakaste.

Selleks puhasta, koori ja tükelda õunad.

Vala potti koos suhkru ja vähese veega.

Lase umbes 15 minutit podiseda, kuni õunad on pehmed.

Jahuta ning püreesta kannmikseris.

Lõpuks sega sisse sidrunimahl ja kaneel.

Serveeri kooki õunakastmega, puistates veel kaneeli peale.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.