Rabarberikompott valge šokolaadiga

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne

Vali kogus

Šokolaadivaht

  • Munavalget
     4 tk
  • Suhkurt
     1.5 spl
  • 35% koort
     2 dl
  • Veidi jahvatatud kardemoni
     

Rabarberikompott

  • Rabarberivart
     4 tk
  • Valget veini
     1 dl
  • Suhkurt
     3 spl
  • Vanillikaunast kraabitud seemneid
     1 tk
  • Rimi pistaatsiapähkleid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista esmalt šokolaadivaht ning tõsta see vähemalt tunniks külmkappi tahenema. Seejärel keeda rabarberikompott ning lase sel samuti jahtuda.

Kui kõik jahtunud, siis tõsta šokolaadivahule rabarberikompott peale ning kaunista pistaatsiapähklitega.

Sulata valge šokolaad veevannil ning tõsta kõrvale.

Vahusta munavalged esmalt kergeks vahuks, lisa siis suhkur ja jätka vahustamist, kuni tekib tugev vaht.

Vahusta koor ning nirista sulanud šokolaad koore sisse.

Lisa kardemon.

Ühenda ettevaatlikult segades omavahel šokolaadi-koorevaht ja munavalgevaht.

Tõsta serveerimiskaussidesse või -pokaalidesse ning aseta vähemalt tunniks külma.

Rabarberikompoti jaoks kalla kastrulisse vein, suhkur, vanillikaunast kraabitud seemned ja umbes 1 dl vett.

Lase keema tõusta ning lisa siis tükeldatud rabarber.

Alanda kuumust, hauta vaiksel tulel mõni minut.

Keera kuumus maha ja jäta kompott pliidile jahtuma.

Rösti pistaatsiapähklid kergelt panni läbi ja haki jämedalt.

Serveerimiseks tõsta šokolaadivahule rabarberikompotti ning puista peale pistaatsiapähkleid.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.