Rabarberi-juustukook maisijahuga

  • Ettevalmistusaeg: 45min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Maisijahu
     125 g
  • Kaerajahu
     75 g
  • Võid
     75 g
  • Soola
     0.25 g
  • Suhkrut
     1 spl
  • Külma vett
     2.5 spl

Täidis

  • Toorjuustu
     400 g
  • Kohupiimakreemi
     200 g
  • Muna
     3 tk
  • Suhkurt
     50 g
  • Maisitärklist
     1 spl
  • Rabarberit
     300 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Võta kevad vastu värske rabarberi-juustukoogiga. Toorjuust tasakaalustab ideaalselt rabarberi hapukat maitset ning muudab koogi eriti nauditavaks. Rabarberi peente ribade asemel võid kasutada ka raberberitükke.

Sega omavahel mõlemad jahud, sool ja suhkur.

Lisa toasoe või ja külm vesi.

Sega kiirelt ühtlaseks tainaks.

Suru segu võiga määritud koogivormi (26–28 cm) põhja ja äärtele.

Aseta täidise valmistamise ajaks külma.

Vahusta omavahel toorjuust, kohupiimakreem ja suhkur.

Lisa ükshaaval vahustades munad ja lõpuks maisitärklis.

Vala segu põhjale.

Viiluta rabarberid pikkadeks peenteks ribadeks, aseta need toorjuustusegule ja vajuta kergelt täidise sisse.

Küpseta kooki 170-kraadises ahjus 40–45 minutit, kuni täidis on keskelt hüübinud.

Lase jahtuda ja serveeri.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.