Punapeedihautis punase veini ja portobelloga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Kartulipuder

  • Kartulid
     900 g
  • Koor
     2.5 dl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Hautis

  • Punane sibul
     2 tk
  • Porgandid
     3 tk
  • Õli
     3 spl
  • Küüslauguküün
     2 tk
  • Tomatipüree
     2 spl
  • Portabello seened
     200 g
  • Maisitärklis
     1 spl
  • Punane vein
     2.5 dl
  • Köögiviljapuljong
     2.5 dl
  • Tüümian
     1 tls
  • Loorberi lehed
     2 tk
  • Keedetud punane peet
     500 g

Koostis

  • Hakitud petersell
     20 g
  • Hakitud rukkola
     65 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Punapeedihautis punase veini ja portobelloga on rikas nii välimuse kui ka maitse poolest. Porgand ja punane sibul teevad punapeediga koostööd ja loovad rammusa hautise. Kombineeri sileda kartulipudruga, puista peale hakitud peterselli ja rukolat ning värvikas imeroog ongi valmis.

Kartulipuder: Koori, haki ja keeda kartulid.

Hautis: Koori ja haki sibul. Loputa porgandid ja lõika viiludeks. Prae sibulat ja porgandit pooles õlikoguses praepannil. Pressi sisse küüslauk, sega sisse tomatipüree ning prae veel paar minutit. Pane kõik potti.

Lõika seened neljaks tükiks ja prae pannis ülejäänud õlis. Tõsta needki potti.

Sega maisitärklis vähese koguse veiniga ja vala see ning ülejäänud vein potti koos puljongi, tüümiani ja loorberilehega. Lase u 5 minutit keeda.

Tükelda peedid. Pane tükid potti ja lase kuumeneda.

Puder: Soojenda koor. Tambi kartuleid pudrunuiaga ning mikserda koorega siledaks pudruks. Lisa soola ja pipart.

Haki petersell peeneks.

Serveeri hautist kartulipudruga ning puista peale peterselli ja rukolat.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.