Praetud kanakintsud tatra ja seentega

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostisosad

  • Rimi Good life kana kintsuliha
     500 g
  • Kuivatatud majoraani
     2 tls
  • Kuivatatud tüümiani
     1 tls
  • Seenesegu
     400 g
  • Kukeseeni
     100 g
  • Sibulat
     0,5 tk
  • Küüslauku
     2 küünt
  • Rimi Extra Light oliivõli
     3 spl
  • Värskeid ürte (nt tüümian ja majoraan)
     2 peotäit
  • Kanapuljongit
     750 ml
  • Rimi sojakastet
     3 spl
  • Rimi rohelist tatart
     200 g
  • Riivitud parmesani
     50 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lõigake kanaliha ribadeks ja seejärel kuubikuteks, lisage soola ja pipart ning pool kogust kuivatatud ürte – majoraani ja tüümiani. Pange kõrvale maitsestuma.

Puhastage seened hoolikalt, peske need, kuivatage ja lõigake õhukesteks viiludeks.

Koorige sibul ja lõigake kuubikuteks. Koorige ka küüslauk ja hakkige.

Kuumutage pliidil väikeses kastrulis puljongit koos sojakastmega, millele on lisatud ülejäänud kogus kuivatatud ürte.

Valmistage ette suur, ahjus kasutamiseks ettenähtud pott või küpsetusvorm, mis mahutab umbes 4 l toitu.

Soojendage ahi temperatuurini 180 °C.

Kuumutage suurel ja sügaval pannil 2 spl oliiviõli, lisage hakitud sibul ja praadige seda umbes 5 minutit. Seejärel pange juurde hakitud küüslauk ja kanatükid. Praadige liha igast küljest umbes 2–3 minutit. Valage kõik küpsetusvormi.

Pange seened ja ülejäänud 1 spl oliiviõli samale pannile. Lisage soola ja pipart ning praadige 2–3 minutit. Seejärel valage ka seened kana juurde küpsetusvormi.

Pange juurde kuiv tatar, segage kõik kokku ning maitsestage soola ja pipraga. Lisage segule värsked ürdid (majaraan, tüümian) ning segage kõik läbi.

Valage peale ülejäänud keedupuljong, katke küpsetusvorm fooliumiga ja küpsetage ahjus temperatuuril 180 ˚C 30 minutit.

Võtke toit ahjust, eemaldage foolium ja raputage peale Parmesani. Serveerige oma lemmiksalati ja maitsestamata jogurtiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.