Ploomi-clafoutis

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne

Vali kogus

Ploomi-clafoutis

  • Ploome
     500 g
  • Piima
     165 ml
  • Vahukoort
     165 ml
  • Muna
     4 tk
  • Nisujahu
     90 g
  • Vaniljeekstrakti (või suhkrut)
     2 tls
  • Brändit
     1 spl
  • Võid vormi määrimiseks
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ploomi-clafoutis on Prantsusmaalt pärit magustoit, mida küpsetatakse tavaliselt koos tumedate marjadega. Ploomi-clafoutis on teiste sõnadega lihtne, sügistoonidega ploomikook.

Määri kandiline või ümmargune koogivorm (25–26 cm) võiga.

Poolita ploomid ja eemalda kivid.

Aseta ploomipoolikud vormi põhja üksteise kõrvale.

Sega omavahel piim, koor, brändi, vanilliekstrakt ja suts soola.

Vahusta hulka munad.

Lõpuks sõelu sisse ka jahu.

Sega kõik läbi ja vala vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.