Pirnikook

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Taigen

  • Nisujahu
     200 g
  • Suhkurt
     1 spl
  • Soola
     0,5 tls
  • Külma võid
     120 g
  • Külma vett
     4 spl

Täidis

  • Pirni/õuna
     1 kg
  • Tärklist
     3 spl
  • Suhkurt
     100 g
  • Ühe terve sidruni mahla
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista taigen. Sega köögikombainis jahu, sool ja suhkur, seejärel lisa külm või ning töötle köögikombainiga peeneks ühtlaseks puruks. Lisa u 4 spl külma vett ning sega veel korra. 

Võta tainas köögikombainist välja ning sõtku ühtlaseks palliks. Jaota kaheks, suru mõlemad tainaportsud lamedaks kettaks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Samal ajal pese pirnid , eemalda südamikud ning lõika õhukesteks viiludeks. 

Pane pannile või ja suhkur ning kuumuta kuni kogu suhkur on karamelliseerunud. Lisa lõigatud pirnid.  Kui pirnid hakkavad pehmenema lisa veega segatud tärklis ja sega hoolikalt.

Rulli taignakettad õhukeseks ja umbes 28 cm läbimõõdu suuruseks. Aseta üks tainaketas 24 cm koogivormi põhja ja servadele. Vala pirnimass rullitud taigna keskele. Aseta peale teine tainaketas või lõika ja põimi ruudustik.

Suru servad tugevasti kinni, soovi korral kaunista pealmine tainakiht lehekeste või teiste tainast lõigatud kujunditega.

Pintselda pirukas pealt munaga ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne. Lase pirukal enne serveerimist veidi jahtuda.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.