Piprapihv

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine

Vali kogus

Vaja läheb

  • Veise välisfilee portsjonitükki
     4
  • Rohelist pipart
     1 spl
  • Purustatud musta pipart
     
  • Meresoola
     
  • Sorts brändit või konjakit
     
  • Vahukoort
     200 ml
  • Praadimiseks võid ja oliiviõli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kui pannil kohtuvad pehme fileetükk, piprad, konjak, või ja koor, saab tulemusele ainult aplodeerida, sest sõnad on koos keelega juba alla neelatud. Piprapihv, see pealtnäha liigselt ekspluateeritud klassika, väärib kohe kindla peale meeldetuletamist!

Tõsta roheline pipar uhmrisse ja mulju terakesi kergelt, kuid ära purusta. Uhmri puudumisel pane pipraterad väiksesse soonsulguriga kotti ja töötle neid veidi pudrunuia või tainarulliga.

Kuumuta pannil pisut oliiviõli ja sulata selles 1 sl võid. Lisa panni äärtesse rohelise pipra terad ning panni keskele lihalõigud. Pruunista liha ühelt poolt kuni 2 minutit, seejärel keera külge ja pruunista teiselt poolt veel 2 minutit.

Tee kindlaks, et pliidi ümber ja kohal ei oleks kergesti süttivaid esemeid (kuivatatud ürdid, köögirätikud jms pudi-padi). Kalla pannile sorts konjakit ning süüta see.

Kui alkohol on ära põlenud, maitsesta liha mõlemalt poolt meresoola ja ohtra musta pipraga, tõsta soojale taldrikule ning aseta taldrik leigesse ahju, et liha ei jahtuks.

Kalla pannile koor ja kuumuta seda paar minutit, kuni lihapraadimise mahlad, piprad ja koor keevad omavahel mõnusalt kastmeks. Maitsesta vajaduse korral vähese soolaga.

Tõsta piprapihvid taldrikutele, kalla peale piprakaste ning anna kõrvale krõmpsuks keedetud rohelisi ube.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.