Piparkoogipõhjal vürtsikas juustukook

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Piparkooke
     200 g
  • Kakaopulbrit
     1 spl
  • Võid
     50 g

Vahekiht

  • Pohlamoosi
     200 g

Täidis

  • Toorjuustu
     600 g
  • Rafineerimata suhkurt
     1,5 dl
  • Piparkoogimaitseainet
     2 tls
  • Jahvatatud ingverit
     1 tls
  • Muna
     4 tk

Kate

  • Hapukoort
     2 dl
  • Tuhksuhkurt
     3 spl
  • Vanillisuhkurt
     1 tls

Kaunistamiseks

  • Pistaatsiapähkleid
     
  • Värskeid või kuivatatud jõhvikaid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta piparkoogid köögikombainis või purustajas.

Sega omavahel kakaopulber ja sulatatud või ning suru segu tugevalt ja ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Laota peale pohlamoos.

Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust suhkru, piparkoogimaitseaine ja ingveriga. Lisa ükshaaval munad.

Iga muna tuleb enne järgmise lisamist segada korralikult toorjuustu sisse.

Kui segu on ühtlane, tõsta täidis lusikaga ettevaatlikult moosikihi peale nii, et see ei lükkaks moosi äärtesse kokku.

Aseta kook 160–170-kraadisesse ahju ja küpseta 50–60 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud ega võbele enam.

Võta kook ahjust ja lase paarkümmend minutit jahtuda.

Sega hapukoor tuhksuhkru ja vanillsuhkruga ning kalla küpsetatud koogile.

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 7–10 minutit, kuni pealiskiht on tahenenud.

Jahuta täielikult. Kaunista näiteks hakitud pistaatsiapähklite ja jõhvikatega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.