Petersellis praetud sealiha välisfilee röstitud juurviljadega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Juurviljad

  • Karulid
     900 g
  • Pastinaag
     2
  • Porgand
     3
  • Seller
     100 g
  • Õli
     1 spl
  • Tüümian
     1 tls
  • Sool
     
  • Pipar
     

Karridipp

  • Hapukoor
     2 dl
  • Karri
     1 spl
  • Mangotšatni või õunamoos
     1 spl

Liha

  • Sealiha
     600 g
  • Petersell
     20 g
  • Margariin
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Uue maitsekogemuse saamiseks proovi sealihafileed praadida värske peterselliga. Pärast serveerid liha röstitud juurviljadega, täpsemalt kartuli, pastinaagi, porgandi ja juurselleriga. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning saad tervisliku roa, mida serveerida maitsva karridipiga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.

Juurviljad: pese juurviljad ja poolita kartulid ning lõika pastinaagid, porgandid ja seller tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Pane juurviljad kuumale ahjuplaadile. Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 25 minutit.

Karridipp: sega kokku hapukoor ja karri ning maitsesta soola ja pipraga. Sega sisse mangotšatni või õunamoos.

Liha: lõika liha umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Tükelda petersell ja prae liha selles. Lisa lihale soola ja pipart ning prae toidurasvas praepannil umbes 3 minutit kummalgi küljel.

Serveeri liha juurviljade ja karridipiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.