Pesto

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 5min
  • Lihtne

Vali kogus

pesto

  • Värskeid basiilikulehti
     100 g
  • Küüslauguküüsi
     1 tk
  • Röstitud piinia- või seedermänniseemneid
     50 g
  • Külmpressitud oliivõli
     1 dl
  • Riivitud Pecorino või Parmesani juustu
     4 spl
  • Soovi korral veidi sidrunimahla
     
  • Meresoola
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Itaalia põhjaosast pärit pesto kaste sobib suurepäraselt nautimiseks vahepalana koos näkileibadega ning kui otsid lõuna- või õhtusööki, siis lisa pesto kaste soojale pastale.

Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

 

Rösti piiniaseemned kuumutades neid kuumal ja kuival pannil paar-kolm minutit kuni seemned on kuldsed ning lase neil jahtuda.

Peenesta köögikombainis või uhmris basiilikulehed, kooritud ja poolitatud küüslauguküüned ja röstitud piiniaseemned.

Lisa oliiviõli ja jätka segamist.

Lisa segule riivitud juust ning vajadusel veidi oliiviõli.

Soovi korral lisa maitsestamiseks soola ja sidrunimahla.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.