Peeditartar murulaugu-aioli’ga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Peeditartar

  • Keedupeet
     400 g
  • Kappareid
     20 g
  • Dijoni sinepit
     10 g
  • Palsamikreemi
     5 ml
  • Soola
     
  • Musta pipart
     

Murulaugu-aioli

  • Kikerhernekonservi vedelikku
     60 ml
  • Dijoni sinepit
     10 g
  • Sidrunimahla
     15 ml
  • Toiduõli
     120 ml
  • Külmpressitud oliiviõli
     10 ml
  • Küüslauguküünt
     2
  • Murulauku
     40 g
  • Õunaäädikat
     2 ml
  • Soola
     
  • Suhkrut
     
  • Musta pipart
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Itaalia kook tugineb kull traditsioonidele, kuid võtab omaks ka uuemaid toidutrende. Mitmesugused köögiviljaroad on olnud seal alati au sees, kuid nüüd on lisandunud veganitoidud ja gluteenivabad road. Uute suundadega läheb kaasa ka restoran Lucca ning pakub peeditartari juurde taimset aioli’t

Haki peet ja kapparid 2–3 mm kuubikuteks ning pane sõelale nõrguma.

Maitsesta palsamikreemi, sinepi, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Murulaugu-aioli’ks sega kõrges kausis saumikseriga kokku kikerhernekonservi vedelik, tükeldatud küüslauk, sinep ja õunaäädikas.

Nirista sekka toiduõli ja jätka mikserdamist, kuni kaste omandab paksu majoneesi konsistentsi.

Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Sega purustatud murulauk oliiviõliga ja lisa majoneesile.

Tõsta peeditartar serveerimiseks peedilehepadjale ja nirista peale aioli’t.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.