Peedisupp petiga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne

Vali kogus

Supipõhi

  • Peet
     1 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Punane sibul
     1 tk
  • Sellerivars / petersellioksake
     ½ tk
  • Küüslauguküüs
     2 tk
  • Pett
     500 ml
  • Õunaäädikas
     
  • Meresool
     
  • Oliivõli
     

Serveerimiseks

  • Värske soolakurk
     2 tk
  • Redis
     3 tk
  • Keedumuna
     2 tk
  • Till
     
  • Roheline sibul
     
  • Petersell
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsva supi valmistamine ei pea olema keeruline. Petiga peedisupi nautimiseks kuumal suvepäeval tuleb esmalt vajaminevad koostisosad hakkida, seejärel keeta ning segada. Nii lihtne see ongi!

Koori köögiviljad, haki peet ja porgand tikukesteks, sibul õhukesteks ribadeks ja küüslauk peeneks pudiks.

Kuumuta pannil oliiviõli sees esmalt peeti ja porgandit, kuni need on peaaegu pehmed, lisa siis õunaäädikas ja lase aurustuda.

Lisa sibul ja küüslauk ning prae kogu segu läbi nii, et kõik köögiviljad on pehmed, kuid mitte pudrused.

Lase jahtuda.

Haki soolakurgid, redised, keedumunad ja ürdid.

Sega suures kausis supipõhi võimalikult külma petiga ning maitsesta.

Tõsta supp väiksematesse kausikestesse ning lisa hakitud kurgid, redised, keedumuna ja ürdid.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Lillkapsa- ja porgandisupp

45min • Keskmine
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.