Peedimahlas kümmelnud munad

  • Ettevalmistusaeg: 2h ,  Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Kanamuna
     4 tk
  • Peedimahl
     3 dl
  • Majonees
     

Petersellipesto

  • Petersell
     1 peotäis
  • Õli
     1.5 dl
  • Küüslauguküüs
     2 tk
  • Päevalilleseemned
     1 peotäit
  • Riivitud juust
     50 g
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõni lahendus on nii lihtne ja samas geniaalne. Nõnda saab kerge vaevaga valmistada kelmikalt purpurse raamistusega pühademune, mis iga pidulaua särama löövad. Juurde paku kas meelepärast majoneesi – muna majoneesiga on ju teada-tuntud maitseklassika – või siis erkrohelist petersellipestot. Võid neid kirkaid mune sättida ka oma rohelisse lemmiksalatisse!

Keeda mune soolaga maitsestatud vees 8–10 minutit. Jahuta kiirelt külma vee all ja koori. Tõsta munad peedimahla sisse nii, et need oleksid üleni kaetud, ja jäta umbes kaheks tunniks seisma. Ära liiga pikalt värvi, sest muidu imbub punane värv munakollaseni välja.

Sel ajal, kui munad peedimahlas kümblevad, valmista petersellipesto. Selleks tõsta kõik koostisosad köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Poolita munad, säti vaagnale ja serveeri koos petersellipesto ja majoneesiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!