Pärsia jõulukana

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keeruline

Vali kogus

Kana

  • Sidrun
     1
  • Kana
     2 kg
  • Sool
     2 tls
  • Must pipar
     0.5 tls
  • Granaatõunasiirup
     2 spl

Kaste

  • Kollane sibul
     2
  • Küüslauguküüs
     3
  • Riivitud ingver
     1 spl
  • Tomat
     4
  • Õli
     2 spl
  • Kurkum
     0.5 tls
  • Seitsme vürtsi segu
     2 tls
  • Vesi
     2 dl
  • Kanapuljong
     1
  • Maitsestamata jogurt
     1
  • Sool
     
  • Pipar
     

Riis

  • Kapparid
     1 spl
  • Basmati riis
     3 dl
  • Koor
     1 spl
  • Kaneelipulgad
     3
  • Vesi
     5 dl
  • Sool
     2 tls
  • Safran
     0.5 g

Kate

  • Mandlid
     1 dl
  • Rosinad
     1 dl
  • Granaatõunaseemned
     1 dl
  • Petersell
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kutsu fantastiliselt maitsva Pärsia kanaroa abil jõulupeole idamaised aroomid. Selles retseptis ei lõhna hästi mitte ainult kana, vaid ka riisile lisavad vürtsikaneel, kapparid ja safran. Sealjuures kaunistavad kana röstitud mandlid, rosinad ja granaatõuna seemned.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Kana: pressi laimist mahl välja. Masseeri kana sidrunimahla, soola ja pipraga kokku. Pane kana ahjukindlasse vormi ja küpseta ahju alumises osas umbes 30 minutit.

Kui kana on kena värvusega, vähenda ahju temperatuur 150 °C-ni. Lase kanal veel umbes 1,5 tundiahjus seista, kuni sisetemperatuur on koiva juures 82 °C.

Kui on umbes 15 minutit jäänud, pintselda kana 2–3 korda granaatõunasiirupiga.

Kaste: koori sibul, küüslauk ja ingver. Haki sibul ning riivi küüslauk ja ingver. Lõika tomatid kuubikuteks. Prae sibul ja küüslauk õlis suures potis. Sega sisse ingver, kurkum ning seitse vürtsi ja prae ka neid.

Lisa tomatid, vesi ja puljong ning keeda aeglasealt segades umbes 10 minutit Sega aeg-ajalt. Jäta seisma serveerimiseni.

Riis: haki kapparid. Pane riis sõelale, loputa külma veega ja lase ära voolata.

Prae kapparid kastrulis võis. Lisa riis, kaneelipulgad, vesi, sool ja safran. Aja riis keema, sega ning keeda aeglaselt kaane all vastavalt pakendi juhisele.

Kate: haki mandel jämedalt ja prae kuival pannil. Haki petersell peeneks.

Eemalda kanast kondid ja lõika kana tükkideks.

Kaste: aja kaste jogurtiga keema ning maitsesta soola ja pipraga.

Pane riis kandikule. Aseta kana riisile ja puista peale rosinaid, mandleid, granaatõuna seemneid ja peterselli. Serveeri kastmega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.