Paksoivokk

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Paksoipead
     2
  • Hiina küüslauguküünt
     3
  • Ingverit
     0.5
  • Väike tšillikaun
     1
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Seesamiseemned
     2 spl
  • Kanapuljongit
     500 ml
  • Maisitärklist
     1 spl
  • Santa Maria riisinuudleid
     180 g
  • Soola
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hapukapsast on isu täis ja värsket peakapsast veel ei tule? Hiinlastel on paksoi ehk Hiina lehtnaeris sama oluline köögivili nagu meil valge peakapsas – lõhnab pannil ja potis nagu meilegi tuttavad kapsad, kuigi näeb hoopis teistmoodi välja.

Lõika paksoil väike tükk sabast maha, lõika kapsaline pikuti pooleks ja pooled omakorda pooleks.

Kuumuta vokkpannil õli, lisa peeneks hakitud küüslauk, ingver ning soovi korral tšilli.

Viska kuumale pannile mõneks minutiks ka paksoid ja seesamiseemned, sega aegajalt, kuni paksoi hakkab  rohelisest osast juba kergelt pruunistuma.

Vala pannile maisitärklisega segatud puljong, lisa riisinuudlid. Kata pann kaanega, tõsta tulelt ning lase kümmekond minutit kaane all tõmmata.

Maitsesta soolaga ja valmis see ongi!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.