Musta oa wrap avokaadoga

  • Ettevalmistusaeg: 8h ,  Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Wrap

  • Tortilla leiba (võid asendada salatilehega)
     3 tk
  • Musti ube (eelnevalt leotatud)
     180 g
  • Väike punane sibul
     1 tk
  • Eestimaiseid kirsstomateid
     3 peotäit
  • Hakitud peterselli
     1 peotäit
  • Värskelt jahvatatud musta pipart ja soola
     
  • Frillice salatit
     

Avokaado-murulaugu kreem

  • Värsket murulauku
     50 g
  • Küpset avokaadot
     2 tk
  • I love eco Kreeka oliivõli
     2 spl
  • Sidrunimahla
     2 spl
  • Himaalaja roosat soola
     2 ml
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
     
  • Soovi korral tšilli helbeid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See retsept paneb paari murulaugu ja mustad oad. Uuringud on näidanud, et murulaugu söömine aitab efektiivsemalt omastada toidust meile vajalikke toitaineid. Teadlased arvavad, et see on tänu murulaugus leiduvale allitsiinile.

Leota kuivatatud ube 8 tundi vees. Soovitus on võtta ühe osa ubade kohta kolm osa vett ja hoida jahedas.

Seejärel loputa oad ohtra veega. Põhjuseid miks ube peab leotama ja loputama korralikult on mitmeid. Üks väga hea põhjus on see, et see viis aitab vähendada kaunviljades leiduvate antitoitainete (fütaatide ja lektiinide) mõju, mis võib põhjustada probleeme seedimisega.

Keeda ube kuni need on pehmed (45-60min).

Soola lisa alles kõige lõpus.

Hea on teha ube suuremas koguses valmis ja siis hiljem toiduvalmistamisel kasutada.

Blenderda köögimasinas kõik avokaado ja murulaugukreemi koostisosad.

Pese frillice salat ja tomatid.

Haki sibul ja petersell tomatisalsa jaoks.

Poolita kirsstomatid ja sega kõik salsa komponendid kokku, maitsesta soola ja pipraga.

Soenda tortilla leivad ahjus või pannil.

Meisterda endale komponentidest wrap.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.