Mündine herne-püreesupp

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Väike sibul
     1 tk
  • Rapsiõli
     1 spl
  • Kana- või aedviljapuljong
     3 dl
  • Külmutatud herned
     200 g
  • Värske piparmünt
     0.5 peotäit
  • 35% koor
     0.5 dl
  • Sool
     
  • Must pipar
     
  • Saiakrutoonid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kevadvärskusest pakatav piparmünt ja rohelised herned moodustavad suurepärase paari. Veidi koort kreemisuseks, krutoone krõbeduseks ning 15 minutiga ongi loodud kaunis ja maitsev taldrikutäis.

Haki sibul ja kuumuta pannil õlis läbipaistvaks, selleks kulub 5–7 minutit. Kuumuta puljong potis keema, lisa praetud sibul,  herned (ei ole tarvis eelnevalt sulatada) ja sidrunimahl. Keeda umbes 3 minutit, kuni herned on läbi kuumenenud. Lisa piparmünt, vala sekka koor ja püreesta supp. Kui tarvis, lisa soola.

Serveerimisel puista supile krõbedaid saiakrutoone ja musta pipart

Hinda retsepti Aitäh hindamast!