Mole-kaste ehk Mehhiko vürtsisegu

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Tšillipipar
     5 g
  • Sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     1
  • Tomat
     2
  • Õli
     2 spl
  • Tüümian
     1 tls
  • Aedmajoraan
     1 tls
  • Köögiviljapuljong
     1 dl
  • Tume šokolaad
     20 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Haki tšillipiprad jämedalt. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Haki tomatid.

Prae tšillit õlis, kuni see pehmeneb.

Lisa sibul, küüslauk ja tomatid ja prae ca 3 minutit. Lisa tüümian ja aedmajoraan ja prae veel mõni minut.

Vala sisse puljong ja lase keema minna. Lisa šokolaad ja klopi ühtlaseks kreemiks. Lase jahtuda ja pane külma.

Selles tomatipõhises Mehhiko vürtsikastmes moodustavad eri sorti tšillid suurepärase kombinatsiooni küüslaugu ja šokolaadiga. Mole on maitserikas, kuid mitte väga terav. Sobib hästi lisamiseks kotlettidesse või hautistesse.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.