Minipirukad tomati ja juustuga

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 23min
  • Lihtne

Vali kogus

Minipirukad

  • Selection by Rimi lehttaigent
     500 g
  • Kangemat sorti sinihallitusjuustu
     200 g
  • Lihatomatit
     2 tk
  • Meelepärast ürdisoola
     
  • Oliivõli
     
  • Jahu tööpinnale puistamiseks
     
  • Värskeid ürte serveerimiseks
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vahel võib pirukate tegemisel ka veidikene sohki teha. Lehttaigent ei pea ilmtingimata kodus ise valmistama vaid seda võib osta ka valmiskujul ning pakendatult. Sinihallitusjuustu valikul soovitame valida tugevamaitselist juustu, siis ei pea hiljem pirukatele soola juurde lisama.

Enne serveerimist võib pirukaid kaunistada ürtidega, mis lisavad toidule nii värvi kui ka maitset.

Sulata lehttaigen vastavalt pakendi juhistele.

Rulli taigen jahuga üle puistatud pinnal õhemaks ja lõika küpsisevormiga ümmargusteks ketasteks

Tõsta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Torgi kettad kahvliga läbi, nii ei libise tomat ja juust hiljem ahjus kerkivalt tainalt maha.

Aseta igale taignakettale õhuke viil sinihallitusjuustu ja tomatit.

Tomatitele raputa peale meelepärast ürdisegu.

Kui juust ei ole juba ise väga soolane, võid poetada tomatitele ka terakese soola.

Nirista igale pirukale veel head oliiviõli ja lükka 20–25 minutiks 200-kraadisesse ahju küpsema.

Enne serveerimist kaunista värskete hooajaliste ürtidega – basiiliku, pune, tüümianiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.