Mesiste vahvlitega tort

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Muna
     2 tk
  • Sool
     0.25 tls
  • Taali Mesila mesi
     100 g
  • Piim
     4 dl
  • Nisujahu
     240 g
  • Sulavõi
     100 g
  • Mustsõstrad
     80 g

Täidis

  • Mahe kohupiim
     600 g
  • Vahukoor
     200 g
  • Mesi
     3 spl
  • Mustikad
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Meie peakokk Jörgen Kohal käis Taali mahemesilas, kus on 19 aastat mesinike ametit pidanud Aili ja Tõnis Taal. Ühiselt valmistati maitsev ja mesine tort, mis sobib igaks pidupäevaks.

Mulju mustsõstrad kausipõhjas puruks. Lisa munad ja sool ning klopi kõik meega õrnalt vahule. Lisa vaheldumisi piim ja nisujahu, nii et taigen ei muutuks tükiseks. Kõige lõpus vala taigna hulka kergelt jahutatud sulavõi. Lase taignal enne küpsetama asumist pool tundi seista.

Vahvlite küpsetamiseks aja vahvliraud esmalt kuumaks ja lisa sinna natuke tainast.

Vahusta koor 3 spl meega ning sega sinna sisse kohupiim. Lao vahvli kihtide vahele 0,5 cm paksune kiht kohupiima segu.

Lase tordil seista ca 0,5-1h. Kaunista tort mustsõstarde, rukkilillede või kurgirohu õitega ning nirista tordile peale ka mett.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.