Mesine seapraad röstkartulite, sinepikastme ja punase kapsa salatiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Sea välisfilee
     500 g
  • Mesi
     1 spl
  • Küüslauguküün
     2 tk
  • Täisterasinep
     1 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Kartul

  • Pisemad kartulid
     1 kg
  • Küüslauguküün
     2
  • Või
     
  • Õli
     
  • Soola
     

Kaste

  • Valge vein
     1 dl
  • 35% vahukoor
     2 dl
  • Täisterasinep
     2 tls
  • Sool
     

Salat

  • Punane kapsas
     0.5 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Seesamiseemned
     1 spl
  • Sibulapealsed
     
  • Õli
     
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Veidi teistmoodi kui klassikaline pühade ajal pakutav seapraad.

Liha valmistamiseks sega mesi, purustatud küüslauk ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga, hõõru liha seguga, paki fooliumisse ning küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Ava foolium pealt ja küpseta 200 kraadi juures veel 20 minutit.

Poolita kartulid. Sega kokku õli, või, soola ja purustatud küüslauguga. Küpseta lihaga samas ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad.

Kastmeks vala vein potti ja keeda, kuni alles jääb umbes kolmandik vedelikust. Lisa koor ja sinep, maitsesta. Keeda, kuni kaste on paksenenud.

Salatiks viiluta kapsas ja porgand. Sega juurde hakitud sibulapealsed, kergelt pannil röstitud seesamiseemned ja veidi õli. Maitsesta veidikese soolaga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!