Marjane kakao tšiiapuding

  • Ettevalmistusaeg: 20min ,  Küpsetusaeg: 1min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Tšiiaseemneid
     6 tls
  • Oatly kaerajooki
     180 ml
  • I love Eco kakaopulbrit või toorkakaod
     1 tls
  • Kookossuhkurt
     1,25 tls
  • Vaarikaid
     1 peotäis
  • Mustikaid
     1 peotäis
  • Serveerimiseks kakaotuumasid/kookoslaaste
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Nii tšiiaseemned, mustikad kui ka vaarikad sisaldavad märkimisväärses koguses kiudaineid, mis on kasulikud seedeelundkonna tööle. Lisaks kiudainetele sisaldavad tšiiaseemned ohtralt omega-3 rasvhappeid, need on olulised energiaallikad ning lisaks on neil erinevaid funktsioone südametöös, veresoonkonnas, kopsudes, immuunsüsteemis ja endokriinsüsteemis.

Vaarikad ja mustikad sisaldavad ohtras koguses C-vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi ning tõstab vastupanuvõimet erinevate haiguste suhtes. Peale vitamiin C leidub ka vaarikates ning mustikates mangaani, mis on asendamatu mineraalaine aminohapete, valkude, lipiidide ja süsivesikute normaalse ainevahetuse tööks.

Mustikad sisaldavad veel antioksüdante nagu antotsüaniinid, kvertsetiin ja müritsetiin, mis alandavad riske haigestuda erinevatesse haigustesse nagu südamehaigused ja vähk. Ka kakaotuumad sisaldavad rohkelt antioksüdante, mis võitlevad oksüdatiivse stressi vastu.

Aseta 5 teelusikatäit tšiiaseemneid ja 1 tl kakaopulbrit kaussi ning lisa Oatly kaerajook*, sega ning pane külmkappi 5 minutiks. Samal ajal pese marjad.

Kui 5 minutit on möödas, võta kauss külmkapist ning sega puding läbi.

Esialgu võivad olla tšiiaseemned eraldunud põhja ja pinnale ning võivad veidi tükkis olla, sel juhul tuleks neid vastu kausi seinu lusikaga eraldada.

Lisa veel 1 teelusikatäis tšiiaseemneid. Sega ja aseta tagasi külmkappi 7-10 minutiks.

Vahepeal on hea praktika veel pudingut segada. Seejärel lisa kaunistamiseks marjad ning kakaotuumad.

Seda rikkalikku pudingut on hea nautida hommikusöögiks, vahepalana või pärast trenni turgutusena!

*Väike häkk: lisa algselt veerand klaasi kaerajooki ning sega kuni kakaopulber on ilusti segunenud, seejärel lisa ülejäänud kaerajook.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.