Vali kogus
Koostis
-
Täistera kaerahelbeid250 g
-
Soola0.5 tls
-
Jahvatatud kaneeli2 tls
-
Mett või vahtrasiirupit1 dl
-
Oliiviõli või muu õli3 spl
-
Pruuni suhkrut3 spl
-
Mandleid või pähkleid120 g
-
Kõrvitsa- või päevalilleseemneid60 g
-
Kuivatatud marju või puuvilju100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aprillis lähevad ilmad ilusaks ning üha rohkem aega hakkame veetma väljas. Kuu popimaks vahepalaks saab midagi, mida on lihtne võtta kaasa pikemale jalutuskäigule. Marjane granola on just see! Toitev, maitsev ning lihtne valmistada.
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Sega kausis kaerahelbed, mandlid, pähklid, seemned, kaneel ning pruunsuhkur.
Teises kausis sega mesi või vahtrasiirup, õli ja sool.
Sega kausi sisud omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes 45 minutit, vahepeal segades.
Lase täielikult jahtuda. Sega kuivatatud marjadega ja aseta granola õhukindlalt suletavasse purki.
Serveeri kohupiima, Kreeka või maitsestamata jogurti ning värskete marjadega.