Mahlane porgandiananassikook

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Või
     200 g
  • Suhkur
     200 g
  • Muna
     3 tk
  • Suured porgandid
     4 tk
  • Ananassitükid (konservis)
     200 g
  • Ananassimahl
     1 dl
  • Täistera nisujahu
     300 g
  • Küpsetuspulber
     3 tl
  • Sool
     0.25 tl

Toorjuustukate

  • Toorjuust
     150 g
  • Sidrunimahl
     2 tl
  • Tuhksuhkur
     1.5 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Seda mõnusa mekiga lihtsat kooki teeme kodus juba aastaid, sest aegajalt tuleb isu peale.

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks ja lisa ükshaaval munad. Lisa munavahule peenelt riivitud porgand, väikesteks tükkideks lõigatud ananass ja konservivedelik. Lõpuks pane juurde ka omavahel segatud kuivained.

Laota tainas 32 x 22 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kuna tavaline ahjuplaat on laiem, siis ära tainast päris äärest ääreni laiali aja). Küpseta alumisel siinil 180 kraadi juures 35–45 minutit. Lase koogil jahtuda.

Katte jaoks sega toasoe toorjuustsidrunimahla ja tuhksuhkruga ning määri koogile. Kaunista pähklitega ja lõika ruutudeks.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!