Lihtne retsept valgest kalast

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostisosad

  • Värske tursk
     800 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Oliivõli
     4 spl
  • Kirsstomat
     250 g
  • Küüslauk (hakitud)
     3 küünt
  • Värske basiilik (hakitud)
     1 peotäis
  • Must oliiv (viilutatud)
     14 tk
  • Spargel
     200 g
  • Maitse järgi soola ja pipart
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsev roog, mis sobib ideaalselt õhtusöögiks. Valgud toovad hea une!

Vali kestlik kala. Jätkusuutlikult kasvatatud või püütud kalade kohta saad lähemalt lugeda siit >

Säti ahi sooja 230 kraadi juurde.

Võta välja ahjuvorm ja aseta peale foolium või küpsetuspaber.

Määri pind kokku oliiviõliga.

Aseta ahjuvormile kalafilee ja maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ning meresoolaga.

Sega kausis kokku oliiviõli, hakitud mustad oliivid, hakitud küüslauk ja basiilik. Lisa poole sidruni mahl.

Aseta segu filee peale ja säti ühtlaselt.

Lisa ahjuplaadile kirsstomatid ja sparglid. Lao kalale poole sidruni õhukesed viilud. Pista ahju 15 minutiks.

Ettevaatust, ära üle küpseta! Kala on valmis, kui see hakkab muutuma helbeliseks.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!