Lihapallid hautatud makaronidega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Makaronid

  • Piima
     1 l
  • Makarone
     5 dl
  • Soola
     0.5 tls
  • Pipart
     1 ml

Lihapallid

  • Riivsaia
     0.5 dl
  • Piima
     1 dl
  • Muna
     1
  • Soola
     0.5 tls
  • Pipart
     1 ml
  • Dijoni sinpeit
     1 spl
  • Segahakkliha
     500 g
  • Tüümiani
     1 tls
  • Võid
     1 spl
  • Peterselli
     1 peotäit
  • Potisalat
     1
  • Beebiporgandeid
     200 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Paku külalistele hõrku klassikalist rooga – lihapalle hautatud makaronidega! Sega hakkliha kõikide koostisosadega ning maitsesta Dijoni sinepi ja tüümianiga. Rulli, prae ja serveeri!

Makaronid: Aja vesi keema, eelistatavalt külgevõtmatus kastrulis.

Lisa makaronid ja sool. Keeda segades vaiksel tulel u 25 minutit, kuni makaronid on pehmed.

Lihapallid: Sega kausis riivsai, piim, munad, sool, pipar ja sinep. Lase seista ja paisuda u 5 minutit.

Sega hakkliha ja tüümian riivsaiasegu sisse.

Vormi taignast lihapallid. Keeda need või sees pannil pruuniks.

Haki petersell ja lõika salat tükkideks.

Serveeri lihapallid makaronide, peterselli, salati ja porganditega

Soovitus: prae porgandid või sees, lisa veidike suhkrut ning puista peale peterselli.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.