Laksa nuudlitega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Riivitud ingver
     2 spl
  • Õli
     1 spl
  • Küüslauk
     2
  • Sambal oelek tšillipasta
     1 tls
  • Suhkur
     2 tls
  • Kookospiim
     400 ml
  • Juurviljapuljong
     2.5 dl
  • Sool
     0.5 tls
  • Riisinuudlid
     4 peotäit
  • Salatiherned
     150 g
  • Šampinjonid
     250 g
  • Laim
     1
  • Tofu
     270 g
  • Tomat
     2
  • Koriander (pott)
     1

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Aasiast inspireeritud õhtusöök. See ingveri ja kookospiima maitsega vürtsikas hautis täidab köögi suurepärase lõhnabuketiga. Keeda nuudlid eraldi enne, kui paned need koos tofu, šampinjonide ja ülejäänud köögiviljadega potti. Serveerimisel puista peale koriandrit.

Koori ja riivi ingver. Vala õli potti ja pressi sisse küüslauk ning lase mõni minut praadida. Lisa ingver, sambal oelek‘i tšillipasta ja suhkur ja lase veel mõni minut praadida.

Lisa kookospiim, puljong ja sool. Lase ca 5 minutit haududa.

Keeda nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.

Poolita salatiherned pikuti. Puhasta šampinjonid ja lõika need neljaks. Pane köögiviljad potti ja keeda veel 3 minutit. Maitsesta pressitud laimimahlaga.

Lõika tofu ja tomatid tükkideks, haki koriander jämedalt.

Pane nuudlid, tofu, tomatid ja koriander potti ning kuumuta.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!