Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kollane sibul
     1
  • Porgand
     1
  • Küüslauguküüs
     2
  • Seller
     200 g
  • Tomatipüree
     2 spl
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Punane vein
     2 dl
  • Purustatud tomatid
     390 g
  • Läätsed
     2 dl
  • Köögiviljapuljongi kuubik
     1
  • Vesi
     3 dl
  • Pesto arrabbiata
     0,75 dl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Pasta (casarecce)
     4 peotäis
  • Petersell
     20 g
  • Lehtpeet
     65 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Läätseraguu arrabbiata-kastme ja punase veiniga sobib alati, sõltumata sellest, kas hetkel on argipäev või aeg kellelegi muljet avaldada. Mustadel läätsedel on ilus värv ning need sobivad hästi kokku sibula, porgandi ja selleriga. Serveeri casarecce-pasta ja imeliselt punase lehtpeediga ning puista üle peterselliga – nautimise aeg on käes!

Koori ja haki sibul.

Riivi porgand jämedalt, küüslauk peenelt ning viiluta seller 1/2 cm paksudeks lõikudeks. Prae sibul, küüslauk, porgand, seller ja tomatipasta õlis suures kastrulis või kaanega potis umbes 5 minutit keskmisel kuumusel.

Pane pasta jaoks vesi kastrulis keema.

Lisa potti vein, purustatud tomatid, läätsed, murendatud puljongikuubik, vesi ja arrabbiata. Jäta keema u 20 minutiks väikesel kuumusel kaane all. Maitsesta soola ja pipraga.

Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Haki petersell peeneks.

Serveeri läätseraguud pasta ja lehtpeediga ning puista peterselliga üle.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.