Läätse- ja portobellohautis rosmariiniga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Riis
     4 pakk
  • Kuivatatud punased läätsed
     2 dl
  • Tomatid
     390 g
  • Köögiviljapuljong
     5 dl
  • Punane sibul
     1
  • Portobello-seened
     200 g
  • Suvikõrvits
     200 g
  • Rosmariin
     0.5 peotäit
  • Õli
     3 spl
  • Sambal oelek
     0.5 tls
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Salat
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tegu on nii rammusa kui ka soojendava maitsva hautisega. Kui läätsed, suvikõrvits ja portobello koos rosmariini ja sortsu veiniga koos keema lähevad, levib köögis kohe suurepärane lõhn!

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Pane läätsed ja terved tomatid suurde kastrulisse ning keeda veinis ja köögiviljapuljongis pehmeks.

Koori ja tükelda sibul. Puhasta seened ja lõika tükkideks. Lõika suvikõrvits umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks ja haki rosmariin jämedalt.

Pane sibulad, seened ja suvikõrvits koos rosmariiniga pannile, prae õlis, sega seejärel sisse sambal oelek ning prae veel paar minutit. Kalla kõik läätsehautisesse ning maitsesta soola ja pipraga.

Lõika salat tükkideks.

Serveeri hautist riisi ja salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.