Küpsetatud tuunikala anšoovisekreemiga

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kartul
     900 g
  • Roheline uba
     150 g
  • Muna
     2
  • Valge tuunikala
     560 g

Anšoovisekreem

  • Dijoni sinep
     1 spl
  • Mesi
     1 tls
  • Õunaäädikas või valge veini äädikas
     1 spl
  • Hapukoor
     2 dl
  • Anšoovis
     52 g
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Punane sibul
     1
  • Kobartomat
     250 g

Serveerimiseks

  • Mustad oliivid
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Naudi tuunikala koos maitsva anšoovisekreemi, keedetud kartulite, poolitatud munade ja krõmpsuvate aedubadega. Lõpetuseks säti peale mõned mustad oliivid ja toit on valmis.

Sulata tunnikala.

Harja kartulid puhtaks, loputa ja keeda soolases vees.

Aja vesi kastrulis ubade ja munade jaoks keema. Kärbi ubade otsad ja keeda oad pehmeks ning tõsta need veest välja. Keeda seejärel mune samas vees 9 minutit. Jahuta mune külmas vees.

Anšoovisekreem. Sega sinep mee, äädika ja hapukoorega. Haki anšoovised ja sega hulka. Maitsesta soola ja pipraga.

Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Poolita tomatid.

Sega oad, sibul ja tomatid anšoovisekreemiga.

Koori ja lõika munad neljaks sektoriks.

Maitsesta tuunikala soola ja pipraga ning küpseta seda kiiresti praepannil vastavalt pakendil toodud õpetusele. Lõika tuunikala viiludeks ja serveeri kartuli, kreemi, ubade, oliivide ja munaga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.