Küpse lambaliha

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Lambaliha
     
  • Taimeõli
     1 tls
  • Sibul
     1
  • Porgand
     2
  • Sellerivars
     2
  • Tomatipasta
     2 spl
  • Tume õlu või porter
     0.5 l
  • Purk veiselihapuljongit
     1
  • Värske tüümiani oks
     3
  • Värske peterselli oks
     3
  • Loorberileht
     1
  • Värske rosmariini oks
     1
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumutage õli suures, laiapõhjalises potis keskmisel kuumusel, kuni õli hakkab suitsema. Pruunistage lambaliha kuumas õlis kõigilt külgedelt umbes 5 minutit, kuni lammas on saavutanud kuldpruuni värvuse. Võtke lammas potist välja ja pange kõrvale. Valage üleliigne rasv potist välja, vähendage kuumust keskmise tasemeni ja pange potti sibul ja küüslauk. Kuumutage ja segage sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit, kuni need on pehmenenud ja klaasjaks muutunud. Segage sisse porgand, seller ja tomatipasta, kuumutage veel 5 minutit.

Pange lambaliha tagasi potti, valage peale tume õlu ja veiselihapuljong. Ajage suurel kuumusel keema. Samal ajal, kui ootate poti sisu keemaminekut, siduge kööginööri abil tüümianioksad, petersell ja loorberileht kimbuks kokku; lisage see lambalihale.

Kui liha ümbritsev vedelik on keema hakanud, vähendage kuumust madala kuni keskmise tasemeni, katke pott kaanega ja segage küpsemise vältel aeg-ajalt, lisades vajadusel vett, et küpsetamisvedelik liialt ei pakseneks. Küpsetamisvedelik peaks liha valmimise ajaks mõnusaks kastmeks kokku keema. Küpsemise viimase 10 minuti jooksul lisage potti rosmariin ning maitsestage toitu soola ja pipraga. Võtke rosmariinioks ja ürdikimp enne serveerimist välja. Head nautimist!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.