Krõbesaiad grillitud aprikoosi, kitsejuustu ja meega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne

Vali kogus

Krõbesaiad grillitud aprikoosi, kitsejuustu ja meega

  • Õhukest saiaviilu
     12 tk
  • Aprikoosi
     6 tk
  • Kitsejuustu
     6 viilu
  • Vedelat mett
     
  • Oliivõli
     
  • Värsket lavendlit, rosmariini või muud ürti
     
  • Soola ja pipart
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Proovi krõbesaiasid grillitud aprikoosi, kitsejuustu ja meega. Iga järgnev koostisosa täiustab eelmist ning garanteerib Sulle põneva ning meeldejääva maitseelamuse. 

Sega külm tükeldatud või, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa riivjuust, ürdid ja veidi külma vett. Sõtku tainaks, keera toidukilesse ja pane veidikeseks külmkappi.

Rösti oliiviõliga piserdatud saiaviilud ahjus või grillil krõbedaks.

Rulli tainas lahti ning kata sellega 20 cm küpsetusvormi põhi ja ääred. Pane vorm täidise valmimise ajaks külmkappi või sügavkülma.

Puista peale veidi soola.

Keeda sügavkülmutatud ube hetk soolaga maitsestatud vees. Jahuta kohe külma veega. Klopi munad lahti, lisa koor, maitsesta soola ja pipraga.

Poolita aprikoosid, piserda neid oliiviõliga ja rösti pannil või grillil kergelt läbi.

Kata taignaga kaetud vormi põhi hakitud Brie juustu, ubade ja paprikaga. Kalla pealemunasegu ja lõpuks lisa poolitatud kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

Tõsta igale saiaviilule kitsejuustu, säti peale aprikoosipoolikud, nirista üle vedela meega ja lisa värskelt jahvatatud musta pipart.

Puista peale värsket lavendlit või rosmariini.

Serveeri kohe!

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.