Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga

  • Ettevalmistusaeg: 4h ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Rimi maapähklivõid
     2 spl
  • Tatrajahu
     50 g
  • Metspähkleid või India pähkleid
     50 g
  • Kookoshelbeid
     20 g
  • Mett
     1 spl

Kate 1

  • Rasvasemat kodujuustu
     500 g
  • Kreeka jogurtit
     400 g
  • Mett
     3 spl
  • Toorkakaod
     2 spl
  • Želatiini
     2.5 tls
  • Vett
     3 spl

Kate 2

  • Kreeka jogurtit
     250 g
  • Rimi maapähklivõid
     1 spl
  • Mett
     1 tls

Kaunistamiseks

  • Granaatõunaseemneid
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas oled kunagi proovinud kodujuustukooki kakao ja maapähklivõiga? Soolakas maapähklivõi sobib magusa koogiga eriliselt hästi kokku ning soovitame seda kohe kindlasti proovida.

Magustoidu valmistamiseks tuleb Sul esmalt teha koogipõhi ning seejärel kaks katet, mis käivad koogi peal. Kui koogipõhi on külmkapis juba tahenenud, siis lisa sellele esimene kate ning aseta kook tagasi külmkappi ning lase sellel umbes 3-4h taheneda. 

Lõppviimistluseks määri koogile teine kate peale ning kaunista granaatõunaseemnetega.

Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid.

Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi.

Lisa 1–2 sl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Segu peaks jääma niisuguse tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajaduse korral lisa veel vett.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja aseta vorm külma.

Sega omavahel kodujuust ja jogurt.

Lisa vedel mesi (tahke mesi sulata väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase täielikult jahtuda) ning kakao.

Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis veevannil.

Jahuta mõni minut ning vala peene joana kodujuustusegu hulka, samal ajal segades.

Lase koogil 3–4 tundi külmkapis tahkuda.

Eemalda kook vormist ning määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu.

Kaunista granaatõunaseemnetega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.