Vali kogus
Põhi
-
Rimi maapähklivõid2 spl
-
Tatrajahu50 g
-
Metspähkleid või India pähkleid50 g
-
Kookoshelbeid20 g
-
Mett1 spl
Kate 1
-
Rasvasemat kodujuustu500 g
-
Kreeka jogurtit400 g
-
Mett3 spl
-
Toorkakaod2 spl
-
Želatiini2.5 tls
-
Vett3 spl
Kate 2
-
Kreeka jogurtit250 g
-
Rimi maapähklivõid1 spl
-
Mett1 tls
Kaunistamiseks
-
Granaatõunaseemneid
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas oled kunagi proovinud kodujuustukooki kakao ja maapähklivõiga? Soolakas maapähklivõi sobib magusa koogiga eriliselt hästi kokku ning soovitame seda kohe kindlasti proovida.
Magustoidu valmistamiseks tuleb Sul esmalt teha koogipõhi ning seejärel kaks katet, mis käivad koogi peal. Kui koogipõhi on külmkapis juba tahenenud, siis lisa sellele esimene kate ning aseta kook tagasi külmkappi ning lase sellel umbes 3-4h taheneda.
Lõppviimistluseks määri koogile teine kate peale ning kaunista granaatõunaseemnetega.
Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid.
Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi.
Lisa 1–2 sl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Segu peaks jääma niisuguse tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajaduse korral lisa veel vett.
Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Sega omavahel kodujuust ja jogurt.
Lisa vedel mesi (tahke mesi sulata väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase täielikult jahtuda) ning kakao.
Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis veevannil.
Jahuta mõni minut ning vala peene joana kodujuustusegu hulka, samal ajal segades.
Lase koogil 3–4 tundi külmkapis tahkuda.
Eemalda kook vormist ning määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu.
Kaunista granaatõunaseemnetega.