Kõrvitsasupp karri ja kookospiimaga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Kõrvits (muskaat)
     800 g
  • Kollane sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     2
  • Punane tšilli
     1
  • Riivitud ingver
     1
  • Karri
     2 tls
  • Õli
     1 spl
  • Köögiviljapuljong
     7.5 dl
  • Kookospiim
     400 ml
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Laim
     1
  • Suhkruherned
     150 g
  • Petersell
     20 g
  • Röstitud kõrvitsaseemned
     0.5 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Karri ja kookospiim teevad kerge kõrvitsasupi hämmastavalt maitsvaks. Keegelkõrvits, ingver ja karri sobivad hästi kokku. Serveeri suppi leige naani ning peenestatud suhkruherneste ja peterselliga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Koori kõrvits, eemalda südamik ja lõika kõrvits umbes 3 cm suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Koori ja riivi ingver.

Prae kastrulis õli sees kõrvitsat, sibulat, küüslauku, tšillit ja karripulbrit. Lisa ingver, puljong ja kookospiim. Keeda aeglaselt umbes 15 minutit või kuni kõrvits on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paari tilga laimimahlaga.

Püreesta supp.

Kuumuta naani vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Puhasta ja haki suhkruherned ning petersell.

Lisa suhkruherned ja petersell supile ning serveeri kõrvitsaseemnete ja naaniga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.