Kõrvitsasalat kukeseentega

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Pea rooma salatit
     1
  • Meelepärane kõrvits
     1
  • Rukolat
     2 peotäit
  • Soola
     
  • Kaneeli
     
  • Musta pipart
     
  • Oliiviõli
     
  • Kukeseeni
     2 peotäit
  • Punast sibulat
     2
  • Õhkkuivatatud sinki (prosciutto, serrano vms)
     100 g

Seemnesegu

  • Kõrvitsaseemneid
     100 g
  • Päevalilleseemneid
     100 g
  • Toortatart
     50 g
  • Jahvatatud vürtsköömneid
     1 tls
  • Jahvatatud koriandrit
     1 tls

Salatikaste

  • Oliiviõli
     70 ml
  • Kõrvitsaseemneõli
     30 ml
  • Palsamiäädikat
     30 ml
  • Soola
     
  • Musta pipart
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kes käis seenemetsas, kes marjamaal, kes turul või hoopis aiamaal – õhtul said korilased kokku ja taldrikul sündis säärane sügissümfoonia. Ole loominguline ning säti salativaagnale just need metsa- ja aiaannid, mis parasjagu käepärast. Kasutades kõike, mida hooaeg pakub, ei saa kuidagi mööda panna. Paar peotäit pohli või esimesi jõhvikaidki ei tee sellele salatile liiga, ahjus röstitud seemnesegu jagub aga ka veel niisama näksimiseks.

Sega kausis kokku kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, toortatar ja seemnesegu maitseained.

Kalla segu ahjuplaadile ning rösti 200-kraadises ahjus 10 minutit. Ole valvas, seemnesegu võib ebaühtlaselt pruunistuda ja kohati kõrbemagi minna.

Kalla seemned kausikesse jahtuma. Sellest segust jagub enam kui ühele toidukorrale, nii võid seda näiteks lisada ka soolase hommikupudru peale või ahjuroogade katteks.

Lõika kõrvitsast ahjuplaadi täis õhukesi, 1 cm paksuseid viilakaid. Tõsta kõrvitsaviilud ahjuplaadile, puista peale veidi pruuni suhkrut, kaneeli ja soola ning piserda üle oliiviõliga. Rösti kõrvitsaviile 200-kraadises ahjus, kuni need on peaaegu pehmed (sõltuvalt sordist võib küpsemisaeg olla väga erinev).

Tõsta kõrvitsaviilude peale singiviilud ning küpseta need kaunilt krõbedaks. Samal ajal prae pannil oliiviõli sees läbi sibulalohud ja kukeseened. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Sega kokku salatikaste. Tõsta suurde salatikaussi veidi väiksemaks lõigatud Rooma salati lehed ja rukola ning sega salatikastmega läbi. Lisa praetud seened ja sibul, kõrvitsaviilud ja krõbe sink. Puista kõige peale seemnesegu.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.