Kõrvitsas küpsetatud risoto

  • Ettevalmistusaeg: 45min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostisosad

  • Kõrvits
     2 kg
  • Sibulat
     1 tk
  • Küüslauku
     3 küünt
  • Ingverit
     30 g
  • Võid
     50 g
  • Risoto riisi
     250 g
  • Kurkumi
     2 tls
  • Meresoola
     1,5 tls
  • Valget kuiva veini
     125 ml
  • Köögivilja puljongit
     500 ml
  • Parmesani
     90 g
  • Kõrvitsa seemneid
     50 g
  • Maitsestama kohupiima
     200 g
  • Oliivõli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõigepealt pese kõrvits ning seejärel lõika kõrvitsalt tema kuppel, eemalda kõrvitsa sisu ning seemned.

Puhasta ja haki küüslauk ning ingver.

Eelkuumuta ahi 200 °C juurde.

Lisa pannile oliivõli ning või.

Lisa pannile hakitud sibul, küüslauk ja ingver ning prae koostisosad klaasjaks.

Lisa risoto riis ning kuumuta 3 minutit.

Lisa 2 tls kurkumi ning 1 tls meresoola.

Lisa valge vein ning sega massi aegajalt.

Lisa vähehaaval puljong.

Kui riis on poolküps ning krõmpsub õrnalt, lisa riivitud parmesan.

Vala risoto ettevalmistatud kõrvitsasse ning aseta eelkuumutatud ahju 45 minutiks.

Rösti pannil kõrvitsa ning seedermänni seemned. Kui seemned on saavutanud meeldiva rösti, lisa veidi soola ning oliivõli. Sega läbi ning kalla kaussi jahtuma.

Prae pannil väheses õlis salvei lehed krõbedaks. Tõsta salvei paberile nõrguma.

Tõsta kõrvits ahjust ning sega kõrvitsa sees olev viljaliha risotoga segamini.

Serveeri kohupiima, seemnete ning salveiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.