Kõrvitsa-mascarpone tassikoogid

  • Ettevalmistusaeg: 1h ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Tassikoogid

  • Kõrvitsapüreed
     200 g
  • Muna
     2 tk
  • Hapukoort või Kreeka jogurtid
     50 g
  • Pruuni suhkurt
     100 g
  • Rapsiõli
     100 ml
  • Nisujahu
     275 g
  • Soola
     0.25 dl
  • Küpsetuspulbrit
     2 tls
  • Kaneeli
     1.5 tls

Kreem

  • Vahukoort
     200 ml
  • Mascarpone’t
     250 g
  • Kõrvitsapüreed
     100 g
  • Suhkurt
     1 spl
  • Vanillisuhkurt
     2 tls
  • Kaneeli
     1 tls

Kate

  • Mett
     1 spl
  • Pähklisegu
     100 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vahusta munad koos suhkruga.

Lisa hulka kõrvitsapüree, hapukoor ja õli.

Sega omavahel kuivained, lisa teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Jaga tainas paberiga vooderdatud muffinipesadesse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Lase jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud.

Lõpuks lisa kõrvitsapüree ja kaneel ning vahusta veel korra läbi.

Haki pähklid väiksemateks tükkideks, rösti neid kuival ja kuumal pannil 5–6 minutit.

Sega hulka mesi, kuumuta veel mõni minut.

Lase segul jahtuda.

Kata koogikesed kreemiga ja puista peale pähklisegu.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.