Kõrvitsa ja kinoa salat kõrvitsa-tüümiani kastmega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne

Vali kogus

Kõrvitsapüree

  • Väike Hokkaido kõrvits
     1 tk
  • I love Eco kookosõli
     2 spl
  • Näpuotsatäis meresoola
     

Salat

  • Kiona
     1 klaasi
  • Oliiviõli
     2 tls
  • Vesi
     1.5 klaasi
  • I love Eco köögiviljapuljongikuubik
     1 tk
  • Herbamare maitsesool või isetehtud maitsesool
     1 tls
  • Toores kõrvits
     450 g
  • Kuivatatud jõhvikas
     50 g
  • Hakitud pekaanipähklid
     35 g
  • Värske spinat
     3.5 peotäit

Salatikaste

  • Kõrvitsa püree
     3 spl
  • Õunaäädikas
     3 spl
  • Vedel mesi või agaavi- või vahtrasiirup
     1 spl
  • Külmpressi õliiviõli
     2 spl
  • Sool
     0.5 tls
  • Värskelt jahvatatud must pipar
     0.5 tls
  • Kuivatatud tüümian
     0.5 tls

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Siin salatis saavad kokku tagasihoidlik kuid toitainete rikas kõrvits ja kinoa! Kinoa on hea valgu, kiudainete, raua, vase, tiamiini ja B6 allikas. Veel sisaldab see looduslikult gluteenivaba pseudo-teravili magneesiumi, fosforit, mangaani ja folaati.

Hea on teada, et valgud mida meie organism vajab igapäevaselt koosnevad aminohapetest. Näiteks sisaldab kinoa kõiki asendamatuid aminohappeid, mida inimese keha ise ei suuda valmistada, kuid vajab igapäevaselt, et toota valku.

Valgud on vajalikud organismi kasvuks ja ehituseks, peaaegu kõik ensüümid ning osad hormoonid on valgulise koostisega. Valgud osalevad aktiivselt antikehade tootmises ja aitavad tagada organismi tugeva ning toimiva immuunsüsteemi.

Pane ahi tööle 180 kraadiga. Kõrvitsapüree valmistamiseks pese kõrvits puhtaks. Lõika viilud ja aseta need ahjuplaadile, määri kookosõliga ja maitsesta meresoolaga. Rösti ahjus 20-25 minutit. Seejärel blenderda! Säilib kaanega karbis või purgis kuni nädal.

Lõika poolest kõrvitsast viilud ja seejärel suupärased tükid. Sega need 2 tl oliiviõliga ja rösti ahjus 220 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Võid proovida kahvliga kas kõrvits on pehmeks saanud ja äärtest mõnusalt krõbe. Lase jahtuda enne salati sisse segamist.

Lisa veele potis puljongikuubik ja maitsesta maitsesoolaga ning lase keema. Pese kinoa jooksva vee all sõela peal. Ja lisa puljongile. Seejärel keera kuumust vähemaks ja lase kinoal podiseda umbes 20 minutit, või kuni kinoa on valmis ja vett enam alles ei ole. Lase jahtuda!

Valmista salatikaste segades kokku kõrvitsapüree, õunaäädika, vedel mesi või agaavisiirup, õli, sool ja pipar, kuivatatud tüümian.

Sega kokku kinoa ja salatikaste, lisa veel röstitud kõrvitsatükid, värske spinat, hakitud kuivatatud jõhvikad, hakitud pekaanipähklid.

Võid süüa kohe aga veel parem on see salat, kui lased sellel paar tundi maitsestuda.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!