Kõrvits ahjuplaadil

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Muskaatkõrvits
     1.5 kg
  • Küüslauguküüs
     4 tk
  • Oliiviõli
     1.5 dl
  • Sool
     1 tls
  • Pipar
     0.5 tk
  • Chorizo
     400 g
  • Lehtkapsas
     200 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Töstitud makadaamiapähklid
     1 dl
  • Kitse- või fetajuust
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta keegelkõrvitsat ahjus chorizo ja lehtkapsaga! Kõrvitsale tuleb lisada makadaamiapähkleid ning murendatud kitse- või fetajuustu. Ahjus ise küpsev toit on laialdane lemmik, see on nii juba ammusest ajast! Lihtsalt valmista koostisosad ette ja pane ahju.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Lõika kõrvits noaga pooleks. Eemalda südamik. Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Purusta küüslauguküüned. Sega kõrvits küüslaugu, 1/2 dl õli, soola ja pipraga.

Lõika chorizo viiludeks ja aseta plaadile. Pane ahju keskmisele siinile umbes 15 minutiks.

Lõika lehtkapsas väiksemateks tükkideks. Lisa kapsale 1–2 supilusikatäit õli. Võta plaat välja ja lisa lehtkapsas. Pane veel 10 minutiks ahju küpsema.

Lisa kõrvitsale makadaamiapähkleid ning murendatud kitse- või fetajuustu.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!