Kohvi ja sinepiga paneeritud sink sibulaga siirupivinegretis

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Koostis

  • Keedetud või ahjus küpsetatud sink
     3 kg

Paneering

  • Vesi
     1 spl
  • Tume siirup
     1 spl
  • Lahustuv kohv
     2 spl
  • Munakollane
     1
  • Magus sinep
     1 dl
  • Leivapuru
     3 spl

Singile puistamiseks

  • Maisitärklis
     1 spl
  • Leivapuru
     0.5 dl

Siirupivinegrett

  • Tume siirup
     2 spl
  • Punase veini äädikas
     0.5 dl
  • Rapsiõli
     0.5 dl
  • Nelgi maitseaine
     1 ml
  • Jahvatatud must pipar
     

Sibul

  • Punane sibul
     4
  • Koor
     1 spl
  • Rapsiõli
     1 spl
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jõulusingi paneerimine on traditsioon, mida paljud ei taha muuta, kuid nende jaoks, kes julgevad maitsetega katsetada, lööb see retsept jõululaual kindlasti laineid. Lisades paneeringule kohvi, saab sink põneva maitse, mida võimendab veel ka siirupist ja punasest sibulast tehtud vinegrett.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Paneering: keeda vett, siirupit ja lahustuvat kohvi, kuni on jäänud supilusikatäis vedelikku (16–20 portsjoni jaoks). Lase jahtuda umbes 20 minutit.

Sega keedusegu kokku munakollase, sinepi ja leivapuruga. Lase seista ja paisuda umbes 10 minutit.

Singile puistamiseks: pühi majapidamispaberiga singi pealispind kuivaks ja puista peale maisitärklist, nii paneering püsib singi küljes. Määri sinepisegu singile ja puista leivapuru peale. Paneeri sinki ahjus keskmisel siinil umbes 10 minutit. Lase jahtuda.

Siirupivinegrett: sega kokku vinegreti koostisosad ja maitsesta musta pipraga.

Sibul: koori ja lõika sibul umbes 1 cm paksudeks rõngasteks. Prae või ja õli segus keskmisel kuumusel kuldpruuniks ning maitsesta soolaga. Seejärel sega sibul otse vinegretti, nii imenduvad maitsed kiiremini.

Lõika sink õhukesteks viiludeks ja serveeri sibulaga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.