Kinoa- ja amarandijahust tagliatelle kirsstomatitega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Rimi kinoajahu
     80 g
  • Rimi amarandijahu
     80 g
  • Maisitärklis
     40 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Muna
     2 tk
  • Oliiviõli Rimi light
     50 ml
  • Küüslauguküüs
     2 tk
  • Tšilli
     0.5 tk
  • Värske basiilik
     1 peotäit
  • Kirsstomatid
     250 g
  • Parmesani juust
     40 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pastataina valmistamiseks segage kokku kõik taina koostisosad ja sõtkuge korralikult. Mässige tainas köögikilesse ja asetage külmikusse vähemalt 20 minutiks.

Rullige tainas võimalikult õhukeseks ja lõigake sellest soovitud kujuga ribad.

Asetage kirsstomatid vette ja pigistage nii, et tomatid puruneksid ja seemned tuleksid välja. Pasta jaoks ei ole seemneid vaja.

Hakkige küüslauk peeneks või purustage see küüslaugupressiga. 

Pange pann tulele. Ajage potis vesi keema. 

Valage pannile õli, lisage basiilik ja küüslauk ning laske need särisema.

Lisage peeneks hakitud tšilli ja kirsstomatid. Ettevaatust, õli võib pritsida!

Hautage segu pannil u 2 minutit. Samal ajal pange pasta keema. Keevas vees valmib värske pasta juba 30 sekundiga.

Tõstke valmis pasta pannile ja lisage segades rikkalikult riivitud parmesani juustu.

Serveerige kohe, lisades taldrikusse (soovi korral) veel juustu. 

Hinda retsepti Aitäh hindamast!