Kevadpühade juustukook

  • Ettevalmistusaeg: 30min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Vali kogus

Põhi

  • Küpsised
     150 g
  • Toatempertuuril või
     50 g

Täidis

  • Mandlimass
     200 g
  • Naturaalne kreemjuust
     400 g
  • Sidrunivõie
     2 dl
  • Muna
     4
  • Sidruni koored
     1
  • Sidrunimahl
     0.5 dl
  • Nisujahu
     0.5 dl
  • Hapukoor
     1 dl

Kaunistamiseks

  • Tuhksuhkur
     
  • Kommi-munad
     
  • Martsipanitibudega.
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Fantastiline sidrunimaitseline juustukook lihavõtete ajaks. Šokolaadimunad ja martsipanitibud teevad koogi pidulikuks. Munadepühal kindel võit.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Põhi: Võta suur kauss ja purusta digestive-küpsised sellesse peeneks puruks. Sega puru toatemperatuuril võiga. Sõtku segu korralikult vormi põhja (läbimõõduga 22–23 cm, 12 tüki jaoks), millel on eemaldatav raam. Pane koogivorm külmikusse ja hakka täidist valmistama.

Täidis: Riivi mandlimass. Vispelda toorjuust, mandlimass ja sidrunivõie mikseriga siledaks tainaks.

Lisa munad ükshaaval segades.

Puhasta sidrun ja riivi välimine koor. Pressi sidrunist mahl välja.

Sega jahu, hapukoor, sidrunikoor ja sidrunimahl toorjuustusegusse.

Vala segu vormi ja küpseta kooki ahju keskel 45 minutit. Seejärel lülita kuumus välja ja lase koogil jahtuda ahjus veel üks tund.

Kaunistamiseks: Kaunista juustukooki sõelutud tuhksuhkruga, kommi-munadega ja martsipanitibudega.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.