Kartulipüreega täidetud pikkpoiss

  • Ettevalmistusaeg: 15min ,  Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Kartulipüreed
     
  • Hakkliha
     600 g
  • Paprika
     0.5 tk
  • Suur sibul
     1 tk
  • Muna
     1 tk
  • Riivsai
     0.5 dl
  • Küüslauguküüs
     3 tk
  • Magus tšillikaste
     1 spl
  • Barbeque kastet
     1 tls
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Meie peres on tihtilugu nii, et kartulipüreed valmib rohkem, kui ära süüa jõutakse. Teisel päeval valmib samas püreest, kas mõni ahjuvorm, kotletid või kroketid. Samas on ka võimalik sellest pudrust koostöös hakklihaga valmistada aga hoopis eraldi uus kõhtu täitev õhtusöök - pikkpoiss. Juurde värsket salatit ja natuke majoneesi-hapukoorekastete ja põnev õhtusöök ongi olemas. 

Retsepti autor: Gea Küngas

Tükelda paprika väikesteks kuubikuteks, samuti tükelda sibul. Prae pannil pool tükeldatud sibula kogusest, paprika ning 100 gr hakkliha.

Sega ülejäänud toores hakkliha allesjäänud sibula, muna, riivsaia, purustatud küüslaugu, maitseainete ja kastmetega.

Laota toores hakklihasegu küpsetuspaberile laiali, kattes peaaegu kogu ahjupanni suuruse küpsetuspaberi tüki. 

Tõsta hakklihasegu keskele pool kartulipüreest, selle keskele omakorda praetud paprika-hakkliha-sibula segu. 

Tõsta ülejäänud kartulipüree osa praetud hakklihasegu peale. Kasutades küpsetuspaberit rulli mõlemalt poolt küljest hakklihamass ümber kartulipüree osa ning keera pikkpoiss nii, et nn. õmbluskoht jääks allapoole. 

 Tõsta pikkpoiss ahjuplaadiga eelsoojendatud 200°C ahju ning küpseta 35-40 minutit.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sarnased retseptid

Risotto

25min • Lihtne

Tortillakausikesed

15min • Lihtne

Seljanka

25min • Lihtne

Leivakotletid

15min • Lihtne
Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.