Kartulipliinid

  • Ettevalmistusaeg: 45min ,  Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine

Vali kogus

Pliinid

  • Kartul
     4 tk
  • Muna
     1 tk
  • Speltajahu
     2 spl
  • Piim
     2 spl
  • Sulatatud või
     1 spl
  • Sool ja pipar
     
  • Õli
     

Kiluvaht

  • Kilufilee
     100 g
  • Rimi 35% koor
     1 dl
  • Toorjuust
     100 g
  • Sool ja pipar
     
  • Sidrunimahl
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Soovid üllatada oma sõpru erilise ning eestimaise suupistega? Soovitame proovida kartulipliine koos kiluvahu ning vutimunadega. Suupiste valmistamine on imelihtne ning tasub kohe kindlasti proovimist!

Töötle keedetud kooritud kartulid koos piima ja võiga ühtlaseks massiks.

Sega juurde muna ja jahu. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae umbes supilusikatäie suurused pliinid mõlemalt poolt kuldseks.

Tõsta kõrvale.

Valmista kiluvaht. Selleks vahusta vahukoor koos toorjuustuga ühtlaseks kreemiks.

Lisa tükeldatud kilufileed, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Keeda vutimune soolaga maitsestatud vees 2 minutit ja 40 sekundit. Nii saad tulemuseks seest veel kergelt kreemise munakollasega munad.

Jahuta vutimunad külma vee all, koori ning seejärel poolita.

Tõsta igale pliinile lusikatäis kiluvahtu. Sinna peale säti poolitatud vutimuna.

Viimistle värske tilli ja jahvatatud musta pipraga.

Serveeri kohe.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!