Kartuli-juustukoogid hernepüreega

  • Ettevalmistusaeg: 10min ,  Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne

Vali kogus

Koostis

  • Kartulit
     500 g
  • Suitsujuustu
     200 g
  • Sibul
     1
  • Küüslauguküüs
     1
  • Muna
     2
  • Nisujahu
     
  • Riivsaia
     
  • Külmutatud herneid
     400 g
  • Toorjuustu
     100 g
  • Värsket münti
     
  • Soola
     
  • Praadimiseks õli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Need lihavabad koogid on mõnusalt kuldsed ja krõbedad. Hernepüree lisab toidule kena kevadise maitse ja värvi.

Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Tambi ja jahuta.

Haki ning prae sibul ja küüslauk. Haki suitsujuust.

Sega juust, sibul ja küüslauk kartuliga ning vormi mass kaheksaks koogikeseks. Kasta koogid esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena riivsaia.

Prae üsna rohkes õlis nii, et kõik küljed on kenasti kuldpruunid.

Keeda herneid väheses, soolaga maitsestatud vees mõni minut. Kalla vesi ära, lisa toorjuust ja hakitud värske münt. Püreesta või tambi.

Serveeri värske salatiga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.