Kartuli-gnocchi lehtkapsapestoga

  • Ettevalmistusaeg: 5min ,  Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne

Vali kogus

Kartuli-gnocchi

  • Kartuleid
     700 g
  • Tofut
     200 g
  • Jahu
     300 g
  • Murulauku
     50 g
  • Soola
     
  • Oliiviõli
     

Lehtkapsapesto

  • Lehtkapsast
     250 g
  • Basiilikut
     150 g
  • Seedermanniseemneid
     100 g
  • Külmpressitud oliiviõli
     10 ml
  • Sidrun
     1
  • Soola
     
  • Musta pipart
     

Kaste

  • Taimset koort
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Sööjate arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Traditsioonilisi kartuliklimpe ehk gnocchi’t pakub Lucca uuel moel, puhtakujulise taimetoiduna. Tavapäraselt hoiab kartulitainast koos muna, Lucca gnocchi-tainas on selle asemel kasutatud tofut ning kastme valmistamiseks taimset koort.

Keeda kartulid koorega pehmeks, jahuta, koori ja tambi pudruks.

Lisa tofu, hakitud murulauk, 200 g jahu ning sool ja sega ühtlaseks tainaks.

Vooli tainast 2–3 cm läbimõõduga köis ja lõika sellest noaga 2 cm pikkused tükid. Et need üksteise külge ei kleepuks, sega need järjest õrnalt jahuga läbi.

Pane gnocchi’d keevasse vette ja keeda 2–3 minutit, kuni need tõusevad pinnale. Jahuta jäävannis kiirelt maha ning sega kokku oliiviõliga.

Pesto valmistamiseks keeda lehtkapsast 2–3 minutit, jahuta ja nõruta. Purusta see kannmikseris koos basiiliku, seedermänniseemnete ja oliiviõliga.

Maitsesta soola, musta pipra ja sidrunimahlaga.

Lase taimsel koorel keema tõusta, lisa lehtkapsapesto ja gnocchi’d. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.